Tidigare deltagare i Maxa Malmö

Ett hundratal Malmöföretag har deltagit i Maxa Malmö sedan arrangemanget lanserades 2014. Här kan du möta några av företagen vars tillväxtresa började på Maxa Malmö!

 

Enjay Filtration

Jesper Wiren och Nils Lekeberg, grundare Enjay

Enjay har tagit fram en produkt som återvinner energi ur frånluftsventilationen från bland annat restauranger, en hittills omöjlig nöt att knäcka. Investeraren Peter Enberg som Enjay har träffat på Maxa Malmö 2016 såg potentialen och investerade i bolaget. Tillsammans med ytterligare finanstillskott från Energimyndigheten samt order från första stora kunden Stena Fastigheter gav det en rejäl rivstart för Enjay och skakade om branschen.

Maxa Malmö ger resultat – Enjay tar in miljoner

Tillväxt Malmöföretaget Enjay får miljonorder av fastighetsbolag

 

 

Cool Minds

Cool Minds

Cool Minds

Cool Minds som är ett lek- och kunskapslabb för barn och ungdomar, deltagit i Maxa Malmö vid två tillfällen. På Maxa Malmö 2016 speeddejtade man investeraren Eva Edenhammar och påbörjade ett tätt samarbete. Eva fungerar som en sparringpartner för Cool Minds. Genom sitt stora nätverk har hon kunnat öppna flera viktiga dörrar. Företaget har gjort en spännande resa och vuxit från 1 anställd till 30 på två år.

Cool Minds tillväxtresa

 

 

Scandinaviaform

Scandinaviaform

Scandinaviaform är ett designföretag som utvecklar, tillverkar och marknadsför vaser. År 2016 var efterfrågan på produkten så stor att grundaren Eva Levin bestämde sig för att skala upp verksamheten. Hon sökte till Maxa Malmö för både kapital och kompetens, och det fick hon genom investeraren Firas Mohamad. Samarbetet med Firas som etablerades på Maxa Malmö gav Scandinaviaform en biljett för expansion till andra länder.

Scandinaviaforms tillväxtresa

 

 

Flowcup

Flowcup

Flowcup säljer menskoppar gjorda av 100% medicinsk silikon. På Maxa Malmö 2017 mötte företagets grundare Diana Lidforsen investeraren och filantropen Dan Olofsson och ett samarbete påbörjades. För varje såld kopp doneras en kopp till en kvinna i södra Afrika. Dan Olofssons organisation Star for life donerar och distribuerar menskopparna till unga kvinnor i Sydafrika och Namibia genom organisationens skolor.

Flowcup artikel

 

Ver peliculas online