Case: Cool Minds

Cool Minds

Om Cool Minds tillväxtresa

  • Verksamhet: Ett lek- och kunskapslabb för barn och ungdomar
  • Grundades: 2015 av Farzin Saber
  • Tillväxt Malmöföretag: 2015
  • Antal anställda 2015: 1 st
  • Antal anställda 2017: 30 st

Från 1 anställd till 30 på två år. Sedan Cool Minds grundare Farzin Saber ansökte om att få speeddejta investerare på Tillväxt Malmös evenemang Maxa Malmö 2015 har han gjort en spännande tillväxtresa.

Farzin Saber visste redan han att han egentligen inte uppfyllde alla kriterier för att få söka till Maxa Malmö – Tillväxt Malmös årliga evenemang för att matcha tillväxtföretag med investerare och mentorer. Men han hade en idé, och den unika idén, tillsammans med hans entreprenörskap, gav honom ändå en biljett till Maxa Malmö.

Maxa Malmö fick Farzin Saber viktiga kontakter och en egen affärsutvecklare på Tillväxt Malmö.

Sparringpartner och nätverk via Maxa Malmö

Tillsammans med Tillväxt Malmö har Cool Minds nätverk vuxit, inte minst genom att Cool Minds deltagit i Maxa Malmö vid två tillfällen. På Maxa Malmö 2016 speeddejtade man investeraren Eva Edenhammar och påbörjade ett tätt samarbete.

Eva fungerar som en sparringpartner för Cool Minds. Genom sitt stora nätverk har hon kunnat öppna flera viktiga dörrar. Inom Tillväxt Malmös nätverk har Cool Minds dessutom byggt relationer med flera bolag för att leta efter möjliga synergier. 

Råd, stöd och positiv energi via Maxa Malmö

Den affärsrådgivning hos Tillväxt Malmö som Maxa Malmö ledde till har spelat en viktig roll för Cool Minds verksamhet.

Farzin har inte bara fått råd och stöd utan också positiv energi. Cool Minds upplever också att verksamheten har drivits framåt tack vare rapporteringen av resultat, framsteg och orosmoment som Tillväxt Malmö har hjälpt till med. 

Genom att medverka vid flera av Tillväxt Malmös evenemang har Cool Minds fått viktig exponering och ett större nätverk. 

30 engagerade medarbetare i Cool Minds 

I dag har Cool Minds ett 30-tal timanställda, ansvarsfulla och engagerade unga medarbetare som uppmuntras att prova sina idéer för att driva verksamheten framåt. Det har gett goda resultat. Verksamheten har rönt stort intresse i Malmö och är på god väg att bli etablerad.

 

Läs mer på Cool Minds hemsida.

Läs mer om MAXA MALMÖ

 


Vill du också göra en tillväxtresa med oss?

Du som har ett företag med 5-25 anställda har möjlighet att få affärsrådgivning och stöd via Tillväxt Malmö för att växa – vi vill träffa dig, och kan erbjuda dig ditt kanske viktigaste nätverk för tillväxt. Kontakta oss för ett möte och en behovsanalys.

 

Ver peliculas online