Case: Scandinaviaform

Scandinaviaforms designade vaser. Foto: Lina Arvidsson

Om Scandinaviaforms tillväxtresa

  • Verksamhet: Designade inredningsdetaljer 
  • Grundades: 2014 av Eva Levin
  • Tillväxt Malmöföretag: 2016

När Eva Levin lanserade sin egendesignade vas i glas fick hon snabbt så mycket beställningar att hon inte visste hur hon skulle hantera det. Hon kontaktade Tillväxt Malmö – och fick hjälp att ta nästa strategiska steg.

Det var passionen för den skandinaviska designen och formgivningen som fick Eva Levin att starta Scandinaviaform under 2014.

Efter ett drygt år lanserade hon sin första vas i glas och fick så många ordrar att hon behövde hjälp att veta hur hon skulle möta efterfrågan – och lägga grunden till ett företag som kunde växa smart.

Genom en googling hittade hon Tillväxt Malmö och bokade ett möte.

Träffade investerare via Tillväxt Malmös event Maxa Malmö

Vid mötet gjorde Tillväxt Malmös affärsutvecklare iakttagelsen att Eva Levin borde komma i kontakt med en investerare och uppmanade henne att söka till Maxa Malmö – Tillväxt Malmös speeddejting-event för att hitta stöd och kapital.

Hon kom med och fick träffa tre investerare.

– En av dem gick jag vidare med och har arbetat med sedan dess, i lite mer än ett år nu. Jag har gått löpande till Tillväxt Malmö och fått hjälp av deras affärsutvecklare. Jag har fått hjälp med de olika stegen och att svara på frågan: Nu har jag kommit så här långt, hur kommer jag vidare nu? säger Eva Levin.

Hjälp med försäljning och företagsekonomi

På lite drygt ett år har Scandinaviaform gått från att vara ett nystartat företag med ett par enstaka produkter till en verksamhet med återförsäljare i nio länder.

Nu lanserar företaget en e-butik och planerar att utöka teamet.

Tillväxt Malmö uppmanade också Eva att söka till inkubatorn Ideon Innovation i Lund som hon blev antagen till och nu sitter hos en dag i veckan.

– Nu diskuterar vi vilket team som ska in i företaget, vi lägger upp säljarbetet och planerar för framtida försäljning och marknadsföring, säger Eva Levin.

”Känns ovärderligt”

Eva Levin beskriver rådgivningen och nätverket hon fått via Tillväxt Malmö som ovärderlig hjälp. 

– Inte minst stödet och grunden som investeraren gett mig och som gjort det möjligt att växa i den här takten. De förändringar jag fått hjälp att göra det senaste året är så stora att jag knappt vet hur jag ska uttrycka det. Det är så roligt – att ena stunden få planera det stora säljarbetet, och andra stunden välja vilket blad jag ska klippa bort på vilken växt under en produktfotografering. Jag har också en del spännande grejer på gång internationellt, men det är fortfarande hemligt…

 

Läs mer på Scandinaviaforms hemsida eller se fler produkter på Instagram. 

 


Vill du också göra en tillväxtresa med oss?

Du som har ett företag med 5-25 anställda har möjlighet att få affärsrådgivning och stöd via Tillväxt Malmö för att växa – vi vill träffa dig, och kan erbjuda dig ditt kanske viktigaste nätverk för tillväxt. Kontakta oss för ett möte och en behovsanalys.

 

Ver peliculas online