Generation Y – hur får du dem att lämna ditt företag så snabbt som möjligt?

Det är inte så svårt att få Generation Y att lämna dig och ditt företag, men här kommer några konkreta tips. För det första måste du tydliggöra hur bolaget fungerar, hur ni arbetar och vad personen ifråga måste förändra för att passa in. Arbete sker på kontoret, mellan 8-17. Se till så att tekniken inte fungerar eller helt enkelt är omodern. Visa för din medarbetare att du inte har något förtroende för individen genom att detaljstyra så mycket som möjligt. Om förändring kommer på tal, visa hur lång tid det tar att ta beslut. Skyll gärna på byråkrati och politik.

Ja, så lätt slipper du din medarbetare som är född mellan 1982 och 2001. Problemet för dig kan vara att redan 2025 kommer Generation Y att vara 75% av den totala arbetskraften. Så det kanske är dags för en funderare, för snart har du inget annat val än att anställa Generation Y:are.

Detta var några av de insikter som Jacob Peterson tillvaxtmalmo_generationy_20160926_6från Implement Consulting Group, tillsammans med våra seminariedeltagare, kom fram till under förmiddagens seminarium hos oss här på Tillväxt Malmö.
Jacob inleder morgonen med att säga att ett generationsspann på 20 år är för långt, eftersom allt i samhället går allt fortare. Det går inte att jämföra en idag 14-åring med en 34-åring. Skulle man kunna säga att de värderingar som präglar generationen bara har att göra med att de är unga? Jo, delvis. Men det finns verkliga skillnader mellan generationer.

Fyra megatrender att ha koll på

Megatrender är stora, revolutionerande globala krafter som har djupa konsekvenser för företag, ekonomier, industrier, samhällen och individer. Generation Y präglas av teknologi, syfte, individanpassning och föräldraskapet.

Teknologi
Generation Y är uppväxt med en allt snabbare teknologi som gör att allt (och dem själva) är ständigt tillgängliga. De anser att man inte behöver ha en fast arbetsplats, och känner sig attraherade av att arbeta som digital nomad. Min arbetsplats är där jag befinner mig.

Ett högre syfte
Varför ska jag göra detta? Ge medarbetaren ett tydligt syfte och motivation. De vill göra verklig skillnad genom till exempel volontärarbete. I allt fler bolag har CSR (Corporate Social Responsibility) tagit allt större plats.

Individanpassning
Vill du ha en röd eller blå boll? För Generation Y är frågan självklar, de har alltid haft stora valmöjligheter. En storlek passar verkligen inte alla.

Föräldraskapet
För Generation Y har föräldrarna varit mer närvarande än för tidigare generationer. Föräldrarna låter sina liv styras genom barnens intressen. Man skulle kunna se på fenomenet som ett samarbete. Och samarbete är också vad Generation Y förväntar sig på sin arbetsplats. Att de ska ha en nära dialog med sin chef och jobba framåt tillsammans. De vill gärna lära sig saker snabbt, och de inser att de måste ha nära kontakt med de som kan mer.

Hur kan jag förändra mitt beteende så att mina Generation Y medarbetare trivs i mitt företag?

Våra deltagare tog tillsammans med Jacob fram några riktigt bra tips.

  • Bästa sättet att få veta mer är att fråga
  • Led istället för att chefa
  • Var öppen för dialog. På riktigt
  • Bli bra på snabb feedback
  • Alla individer behöver förstå sin roll i det stora hela
  • Motivera
  • Skapa ramar, kontext och en tillåtande miljö
  • Arbeta i team
  • 92% vill träffas face-to-face. Ge dem närvaro!

Vill du också gå på intressanta och kunskapsfyllda seminarium hos Tillväxt Malmö?

Kolla in vårt kalendarium!

 

Några bilder från förmiddagen!
tillvaxtmalmo_generationy_20160926
tillvaxtmalmo_generationy_20160926_2

tillvaxtmalmo_generationy_20160926_4tillvaxtmalmo_generationy_20160926_3tillvaxtmalmo_generationy_20160926_5
tillvaxtmalmo_generationy_20160926_7tillvaxtmalmo_generationy_20160926_8

Publicerad i Nyheter
Ver peliculas online