8/10 Frukostsamtal med Charlotte Ljung, DUX 

Anmälan till detta event öppnar efter sommaren

Tillväxt Malmö bjuder in till frukostsamtal med Charlotte Ljung, VD på Hotell DUXIANA.

Charlotte Ljung

Charlotte Ljung

Charlotte driver tillsammans med tre av sina fyra bröder det Malmöbaserade säng -och möbelföretaget DUX.

Under morgonen får du lära känna Charlotte och hennes resa genom familje-företaget – flykten från arvet, studier och arbete i New York, till hemlängtan och återförening med rötterna.

DUX startades 1926 av Charlottes farfars far, Efraim Ljung, efter en resa till USA. Tillbaka i Sverige uppfann han den för DUX utmärkande resårbotten med spiralfjädrar. DUX sängar går idag att finna i några av världen mest kända lyxhotell från Dubai till New York. Företaget utvecklades senare till att även innefatta möbelproduktion med bland annat licens för tillverkning av Bruno Mathssons möbler.

Samtalet med Charlotte kommer att beröra hur det är att arbeta med sin familj, det privat ägda företagets för-och nackdelar samt hur arbetsrollerna fördelas.

Vidare kommer vi att samtala om värdet av att ha kvar svensk möbelproduktion i Sverige och hur konceptet DUXIANA vuxit fram både som butikskoncept och en hotellkedja som erbjuder en ny typ av showroom och upplevelse för sina kunder.

Charlotte delar även med sig kring övriga engagemang och nya satsningar utanför företaget, och hur hon ser på vikten och nyttan kring detta.

Datum: tisdag 8/10
Frukost: 7.30 – 8.00
Samtal: 8.00 – 8.45 ca, slut senast 9.00
Plats: Hotell DUXIANA Malmö, Mäster Johansgatan 1

Anmälan till detta event öppnar efter sommaren

Samtalet kommer även att live-sändas på vår Facebooksida.

Publicerad i
Ver peliculas online