Miljoninvestering till Passionice

Passionice drivs av Christine Lacoste och Maria Gavelin.

Passionice drivs av Christine Lacoste och Maria Gavelin.

I april 2018 var Passionice med i Maxa Malmö, där de träffa några av Malmös vassaste investerare. De fick kontakt med Erik Andersson, som nu har investerat 2 miljoner i företaget. 

Malmöbolaget Passionice har specialiserat sig på design och svensk produktion av framförallt konståkningskläder. I en ljus ateljé bland färgsprakande tyger, paljetter och glitterstenar tillverkar de fantastiskt vackra klänningar och träningsdräkter. Passionice har funnits sedan 2012 och drivs av Christine Lacoste och Maria Gavelin, som själv båda har varit aktiva i konståkningsvärlden. Företagets filosofi bygger på tre grundstenar: empowerment, hållbarhet och innovation.

– Vi har för avsikt att bygga ett starkt varumärke inom konståkningskläder, men även för dansare och gymnaster. Våra kollektioner vill lyfta fram den kvinnliga atleten, som oavsett ålder, form eller storlek vill känna sig stärkt och ges bästa möjliga förutsättningar för att utvecklas inom sin sport.

Maxa Malmö – vägen mot en investering!

Passionice var ett av företagen som kom med i Maxa Malmö 2018. Under dagen hölls speed dates mellan Malmöföretagare och investerare, med förhoppningar om att parterna skulle finna varandra. Genom Maxa Malmö fick Passionice kontakt med investeraren Erik Andersson, som nu har investerat 2 miljoner kronor i företaget. Den 5 april 2019 anordnar Tillväxt Malmö för sjätte året i rad återigen Maxa Malmö, nu i en ännu vassare version! Förutom speed dates mellan företag och investerare kommer det även att finnas en Speakers Corner med aktuella talare, samt en mässa där företag får chansen att synas i en inspirerande miljö. Ansökan och biljettförsäljningen till Maxa Malmö 2019 öppnar den 15 november, läs mer här >>

En investering som öppnar upp för nya möjligheter

Tack vare investeringen från Erik Andersson kommer Passionice ges möjlighet att köpa utrustning, tyger och tillbehör för att starta upp en småskalig fabrik med produktion av samtliga plagg i Malmö. Detta kommer även leda till jobb för talangfulla designers och sömmerskor i närområdet.

– Jag älskar verkligen den starka attityden i varumärket! Det skall bli enormt kul att få vara med på denna resa med två energiknippen i form av Christine och Maria, säger Erik Andersson.

I en ateljé i Malmö tillverkar Passionice vackra konståkningskläder.

I en ateljé i Malmö tillverkar Passionice vackra konståkningskläder.

Om Erik Andersson

Erik Andersson är affärsmannen som bl.a. äger Baby Invest, ett privatägt investmentbolag som kännetecknas av ett långsiktigt ägande, finansiell styrka, decentraliserad styrning och en stark entreprenöriell anda. I företagets portfölj ingår idag bl.a. Teddykompaniet i Båstad, Bo Ohlsson i Tomelilla och Engelbrektsboden.

HÄR kan du läsa en artikel om Passionice och Erik Anderssons investering, publicerad av 8till5.

Publicerad i Nyheter
Ver peliculas online