Tidigare deltagare i Maxa Malmö

Ett hundratal Malmöföretag har deltagit i Maxa Malmö sedan arrangemanget lanserades 2014. Här kan du möta några av företagen vars tillväxtresa började på Maxa Malmö!

 

Enjay Filtration

Jesper Wiren och Nils Lekeberg, grundare Enjay

Enjay har tagit fram en produkt som återvinner energi ur frånluftsventilationen från bland annat restauranger, en hittills omöjlig nöt att knäcka. Investeraren Peter Enberg som Enjay har träffat på Maxa Malmö 2016 såg potentialen och investerade i bolaget. Tillsammans med ytterligare finanstillskott från Energimyndigheten samt order från första stora kunden Stena Fastigheter gav det en rejäl rivstart för Enjay och skakade om branschen.

Maxa Malmö ger resultat – Enjay tar in miljoner

Tillväxt Malmöföretaget Enjay får miljonorder av fastighetsbolag

Tidigare Maxa Malmö bolaget Enjay på 33-listan

 

 

Cool Minds

Cool Minds

Cool Minds

Cool Minds som är ett lek- och kunskapslabb för barn och ungdomar, deltagit i Maxa Malmö vid två tillfällen. På Maxa Malmö 2016 speeddejtade man investeraren Eva Edenhammar och påbörjade ett tätt samarbete. Eva fungerar som en sparringpartner för Cool Minds. Genom sitt stora nätverk har hon kunnat öppna flera viktiga dörrar. Företaget har gjort en spännande resa och vuxit från 1 anställd till 30 på två år.

Cool Minds tillväxtresa

 

 

Scandinaviaform

Scandinaviaform

Scandinaviaform är ett designföretag som utvecklar, tillverkar och marknadsför vaser. År 2016 var efterfrågan på produkten så stor att grundaren Eva Levin bestämde sig för att skala upp verksamheten. Hon sökte till Maxa Malmö för både kapital och kompetens, och det fick hon genom investeraren Firas Mohamad. Samarbetet med Firas som etablerades på Maxa Malmö gav Scandinaviaform en biljett för expansion till andra länder.

Scandinaviaforms tillväxtresa

 

Reco Market

Bo och Rebecca Larsson, ägare Reco Market

Reco Market producerar och säljer innovativa ekologiska livsmedel av hög kvalitet i Sverige och Danmark, för bättre hälsa. 2016 sökte ägarparet Rebecca och Bo Larsson till Maxa Malmö för kapital för att kunna skala upp verksamheten, men också för att få ett utbyte med någon som redan hade gjort en eller flera tillväxtresor och som hade erfarenhet att dela med sig. Det stora kontaktnätet och nyttiga erfarenheter de har fått på Maxa Malmö har lett till att företaget har växt sedan dess med drygt 50% per år.

Intervju Reco Market

 

 

Flowcup

Flowcup

Flowcup säljer menskoppar gjorda av 100% medicinsk silikon. När grundaren Diana Lidforsen sökte till Maxa Malmö var hon på jakt efter stöd och rådgivning – inte minst mentorskap – kring lansering och försäljning av sin produkt menskoppar för kvinnor. Investeraren hon träffade på Maxa Malmö blev en viktig mentor för henne, företaget inlett ett viktigt samarbete med Star For Life och siktar på expansion i Norge.

Flowcup tillväxtresa

 

 

FloCell

FloCell är ett Malmöbaserat företag inom vattenrening. 2016 stod företaget inför en marknadslansering och sökte kapital och kompetens. Då skannade de marknaden och fastnade för Tillväxt Malmö och det unika konceptet Maxa Malmö. Genom att deltaga i Maxa Malmö fick företaget en riktig boost och katalysatoreffekt!

Intervju FloCell

Ver peliculas online