Yasemin Arhan Modéer – entreprenören som ser möjligheter

Du borde hålla i ett samtal kring hållbart mode på FNs klimatmöte i Marrakesh! Ja, det hade varit kul, det kör vi på!

Yasemin Arhan Modéer är entreprenören som tar chansen att få göra grejer.

Yasemin Arhan Modeer– I grund och botten handlar det om öppenhet. Genom att vara öppen för nya saker så lär man sig mycket, säger Yasemin. Förmågan att se möjligheter i allt har hon fått ärva – både av morfar som grundade Pierre Robert och pappa som var i mattbranschen.

Att se möjligheter och ta chanser skapar också fler risker. Yasemin har en positiv inställning till det. – Det är klart att det ordnar sig. Annars får man väl kavla upp ärmarna och göra någonting annat, säger Yasemin. Och tillägger att det har funnits perioder då det har varit lite tufft att vara entreprenör… En stark drivkraft är att tro på att saker går att förändra. Möten är ett bra sätt att nå ett resultat.

”Det huset skulle jag vilja jobba med någon gång…”

För några år sedan fick Yasemin i uppdrag av Malmö stad att arrangera ett event kring rörlig bild. Det skulle bjudas in coola företag och personer. Utan att egentligen veta vad rörlig bild handlade om (pre-you tube) så rodde hon eventet i hamn – och konferensen hette Media Evolution. En av parterna i konferensen var Media Mötesplats Malmö. Organisationen tog namnet Media Evolution och även huset fick namnet Media Evolution City. Yasemin fick möjligheten att jobba där för att bygga upp medlemsorganisationen. Hon jobbade också med konferensen Moving Images tillsammans SVT och Malmö Högskola, denna utvecklades senare till till The Conference.

 

En workshop under konferensen The Conference handlade om huset som sedan blev Studio. Yasemin tänkte att det hade varit väldigt roligt att ta sig ann utmaningen, men det låg långt fram i tiden. Men hon höll kontakten med Skanska, som äger huset. Så kom dagen då hon, med svårtuggad morotssallad i hela munnen, förhandlade med Skanska och fick möjligheten att driva en mötesplats på Studio.

Då hade Yasemin redan startat Altitude Meetings med f.d. kollegor från Anagram. Altitude Meetings tror på samhällsdebatten och gör grejer som de tror på, som ger glädje. Saker de tror kan förändra något. Nu när de har flyttat in på Studio kan de också erbjuda en spännande mötesplats.

Sökte kapital på Maxa Malmö – tackade nej

Maxa Malmö är ett event som arrangeras av Tillväxt Malmö för företagare som behöver kapital för att kunna utveckla befintlig verksamhet eller presentera en helt ny affärsidé. Malmös företagare och entreprenörer skapar värdefulla kontakter med Malmös investerare.

Med det nystartade Altitude Meetingss sökte sig Yasemin till Maxa Malmö, både 2015 och 2016. Som deltagare fick de hjälp med att skärpa sin affärsplan och sin pitch. Vilket behov eller problem löser hos kunden? Vad är grejen? Och det förklarade Yasemin så bra båda gångerna att hon fick napp hos investerare båda gångerna. Men när det verkligen kom till kritan, och investerare ville ha insikt och ha något att säga till om, så tackade hon nej. Båda gångerna.

Men även om Yasemin valde att tacka nej, så är hon tacksam för att hon var med. Återigen – man lär sig något nytt bara man är öppen. Vad är det värsta som kan hända?

Yasemin var gäst på Tillväxt Malmös frukostsamtal den 29/11 och intervjuades av vår verksamhetsledare Jan-Erik Bengtsson.

Tillväxt Malmö Studio

Tillväxt Malmö Studio

Tillväxt Malmö Studio Tillväxt Malmö Studio tillvaxtmalmo_20161129_5

Tillväxt Malmö Studio

Tillväxt Malmö Studio

 

Publicerad i Nyheter
Ver peliculas online