Intervjuer

Välkomstintervju med vår nye verksamhetsledare Peter Kjellberg

Vad lockade Peter till Tillväxt Malmö och Level, vad har han för visioner framåt och vad motiverar honom i arbetet?

September 23, 2024

Välkommen till Tillväxt Malmö och Level Peter Kjellberg!
Sedan din start i mitten av augusti har vi i teamet hunnit lära känna dig lite bättre och nu vill vi gärna presentera dig för våra företagare och vårt nätverk.

Kan du berätta lite om din bakgrund?

– Jag är född och uppvuxen i Skåne, och har haft förmånen att arbeta på några ansedda globala företag genom min karriär, såsom Ferrero, Daimler, Chrysler, Nibe, Thule och Dometic. Under årens lopp har jag axlat olika roller, från främst försäljnings- och marknadsansvarig till affärsområdeschef och koncernchef. Sedan 2006 har jag haft ett globalt ansvar för olika funktioner, vilket har gett mig en djup förståelse för olika marknader och affärsstrategier. Genom dessa erfarenheter har jag utvecklat ett holistiskt perspektiv på företagande och ledarskap, vilket gör mig väl förberedd för de utmaningar som kommer med min nya roll.

Vad lockade dig till vår stiftelse?

– Det som drog mig till stiftelsen var möjligheten att göra en verklig skillnad. Jag ser det som en fantastisk chans att kunna bidra till att företag etableras och utvecklas, vilket i sin tur skapar fler jobb och möjligheter för människor. Att få arbeta med att hjälpa andra att uppnå sina mål och samtidigt skapa samhällsnytta är både inspirerande och meningsfullt för mig.

Vilka tidigare erfarenheter från din karriär tror du att du har bäst nytta av i din nya roll som verksamhetsledare för Tillväxt Malmö och Level?

– Min bakgrund inom affärsutveckling och innovation är något jag känner kommer vara värdefullt i min nya roll. Jag har genom åren byggt upp en bred kompetens inom företagsledning, från att hantera komplexa affärsutmaningar till att implementera strategier som driver tillväxt och innovation. Kombinationen av strategisk insikt och operativ erfarenhet tror jag kommer vara användbar i mitt arbete med Tillväxt Malmö och Level.

Vad motiverar dig mest i din yrkesroll och vad gör dig stolt?

– Det som driver mig mest är att skapa en tydlig vision och syfte med en verksamhet, och att sedan arbeta tillsammans med ett engagerat team för att förverkliga dessa mål. Att kunna se hur ett tydligt definierat syfte kan ena en organisation och skapa verkliga, mätbara resultat är viktigt för mig. När människor är motiverade och arbetar mot ett gemensamt mål uppstår magi. Jag känner mig stolt när jag ser hur mitt ledarskap kan bidra till positiv förändring, både inom organisationen och för de människor och företag vi arbetar med.

Vilka är dina huvudsakliga mål och visioner för vår stiftelse under de kommande åren?

– Min vision för stiftelsen är att vi fortsätter på den inslagna vägen, där vi hjälper både individer och företag att etablera och utveckla sina verksamheter. Jag vill att vi ska fortsätta leverera konkreta och synliga resultat som inte bara hjälper våra klienter, utan som också bidrar till samhällets utveckling . Det handlar om att bygga hållbara företag som kan skapa långsiktig tillväxt och arbetsmöjligheter. För mig är det viktigt att vi bibehåller vårt fokus på att skapa verkligt värde för både våra klienter och samhället som helhet.

Vilka värderingar är viktigast för dig i ditt arbete?

– För mig är det viktigt att arbeta utifrån en etisk grund och med respekt för allas lika värde. God arbetsmoral är centralt, och att skapa en miljö där alla känner sig inkluderade och delaktiga.

Vad är ett bra ledarskap för dig?

– Ett bra ledarskap handlar om att vara tydlig i sin kommunikation och att leda genom att vara ett gott exempel. Det är viktigt att vara rättvis, att skapa en miljö där medarbetare känner sig hörda och där deras insatser värdesätts. Ett effektivt ledarskap handlar också om att ge människor utrymme att växa och utvecklas, samtidigt som man ger dem de verktyg och den vägledning de behöver för att lyckas. Att leda innebär att skapa förutsättningar för både individuell och kollektiv framgång.

Vad tycker du om att göra på din fritid, och finns det något personligt som få känner till om dig?

– På fritiden umgås jag med min familj. Mina aktiviteter kretsar ofta kring resor, musik och gastronomi. Matupplevelser är en stor passion för mig, även om min fru skämtsamt säger att jag är mer besatt än passionerad.

No items found.
Filtrera:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ta del av våra nyheter: